Echipamente

 

 

 

Echipamentul recomandat la Danubeman Triatlon Calarasi

Trisport.ro va fi prezent la Danubeman Triatlon Călărași cu tombola Garmin by Garmin România și cortul cu echipamentele potrivite pentru un triatlon fără surprize!

Sâmbăta aceasta ne vedem la Triatlon Danubeman Călărași, pentru o nouă ediție a triatlonului de la Dunăre!

Triatlonul de la Dunăre este o cursă de înot, bicicletă și alergare. Înotul se va desfășura pe Canalul Siderurgic amonte. De obicei, temperatura apei este de aproximativ 19-20°C, în condiții normale. Traseul de bicicletă este pe asfalt și la proba de Half vor fi permise bicicletele tip TT, contratimp, dar la celelalte trei probe vor fi permise doar bicicletele normale. Iar traseul de alergare va fi spre parcul central al orașului.

Pentru că întotdeauna este nevoie de ceva înainte de cursă, te anunțăm că vom fi acolo, alături de tine, pentru a-ți oferi sfaturile și produsele de care ai nevoie.

Trisport.ro va fi prezent la Danubeman Triatlon Călărași cu tombola Garmin by Garmin România și cortul cu echipamentele potrivite pentru un triatlon fără surprize!

Echipamentul potrivit pentru cursa din weekend

Proba de înot

Ai nevoie de costum de baie sau costum de neopren – costumele de baie tehnice îmbunătățesc timpul de înot deoarece oferă rezistență la apă, asta înseamnă că nu vei înota cu un costum de baie care își dublează greutatea când ajungi în apă, iar costumul de neopren oferă protecție împotriva apei reci, dar și flotabilitate. Un alt aspect important al costumelor de baie tehnice este capacitatea lor de a oferi o compresie musculară care ajută la creșterea eficienței mișcărilor în apă.

În această perioadă, apa Dunării este destul de rece. Dacă nu ești obișnuit cu înotul la temperaturile de 17-21 grade, îți recomandăm să înoți cu un costum de neopren. Pentru mai mult confort, îți recomandăm chiar și o cască de înot de neopren Orca.

Ochelarii de înot – cu lentile potrivite pentru înot în ape deschise – la Danubeman îți recomandăm ochelari de înot cu lentile potrivite pentru înotul în ape deschise, care oferă protecție UV, au tratament anti-aburire și sunt polarizate pentru a reduce din strălucirea cauzată de reflexia soarelui pe suprafața apei.

Recomandarea Trisport.ro pentru cursa din acest weekend sunt ochelarii de înot pentru triatlon, Finis Hayden.

Casca de înot – oferă protecție suplimentară împotriva impactului sau a condițiilor extreme din ape deschise, precum valurile puternice sau temperaturile scăzute, dacă înoți în lac sau mare.

Pentru că înotul în mare nu este la fel de confortabil precum înotul în lac sau bazin, iar curenții și valurile mării pot fi destul de provocatoare, poți înota liniștit cu un plutitor Safety Buoy. Singurul dezavantaj este că trebuie să pleci printre ultimii, pentru a nu-i încurca pe ceilalți.

Dar mai bine un înot sigur și lent, decât să te panichezi la jumătatea cursei.


Proba de bicicletă

Dacă nu ai fost niciodată la Danubeman, ai nevoie de o bicicletă de șosea pentru proba de ciclism, deoarece traseul este pe asfalt, dar priveliștea este ceea ce trebuie.

Casca de protecție – este parte din echipamentul obligatoriu pentru această cursă. Și, în general, pentru toate cursele sau ieșirile cu bicicleta. Îți recomandăm să ai o cască de bicicletă destul de aerisită, pentru că se anunță temperaturi destul de ridicate și mult soare.

Ochelarii de soare și protecție sunt necesari pentru că, pe lângă praf și polen, sunt destule insecte care îți pot pune la încercare confortul mersului pe bicicletă. Ochelarii de soare pentru ciclism sunt proiectați special pentru această activitate. Forma specifică asigură o acoperire perfectă a câmpului vizual deoarece pe bicicletă e greu să îi tot așezi.

Îmbrăcămintea tehnică – deoarece se anunță temperaturi ridicate, îți recomandăm să alegi pantaloni scurți și tricou, iar șosetele să fie speciale pentru ciclism, ca să nu ai probleme cu pietricele/praful care să te jeneze în interiorul pantofului, din cauza unor șosete prea scurte.

Bidon de apă full + suport de bidon pe bicicletă – desigur că sunt puncte de hidratare, dar nu te baza 100% pe ele. Este nevoie de hidratare când pedalezi în soare puternic și temperaturi ridicate.


Proba de alergare

Poți alege între pantofii ONALTRAPUMA sau SAUCONY. Toate variantele au profilul tălpii potrivit pentru proba de alergare Danubeman, oferind și protecție și confort la alergarea pe asfalt.

Îmbrăcămintea tehnică – deoarece temperaturile se anunță mai ridicate, îți recomandăm să alegi un tricou și pantaloni scurți pentru alergare, parte din echipamentul de la proba de bicicletă.

Ochelarii de soare – sunt absolut necesari atunci când alergi cu soarele în ochi, pentru a te proteja de razele UV, dar și de praf, nisip și polen.

Șapcă de protecție – alergarea pe malul mării, în soare nu este simplă. În weekend se anunță temperaturi ridicate, iar efortul de la alergare ridică temperatura corporală. Dacă nu îți păzești capul de razele solare, iar gâtul+ceafa sunt expuse s-ar putea chiar să te alegi cu arsuri solare. Indiferent dacă ai părul scurt sau prins în coadă, îți recomandăm să ai o șapcă de protecție, iar șapca specială pentru alergare Orca este alegerea perfectă.

Centura de număr – este confecționată din material ușor, elastic, super confortabil, care îți lasă tricourile negăurite 🙂

Șireturile elastice – poate că cea mai tare invenție în echipamentele de alergare sunt șireturile elastice. Pentru cei care au pierdut timp în tranziție cu niște șireturi care nu se legau și au plecat nervoși la alergare….știm care este cea mai bună soluție! + ai mai multe culori din care poți alege.

Nutriție

Pentru o cursă este nevoie de nutriție sportivă corectă pentru consumul tău. Pentru cursa din weekend, însă, este nevoie de băuturi izotonice și geluri care să îți îmbunătățească timpul cursei, să îți ușureze efortul depus și să te ajute la recuperare.

Efortul depus la temperaturi ridicate consumă mai multe lichide, săruri și minerale, iar stresul resimțit de organismul tău este mult mai intens. De aceea, este nevoie să acorzi o atenție deosebită nutriției în timpul cursei.

Pe Trisport.ro găsești nutriția sportivă Chimpanzee, Pillar Performance, Maurten, Isostar, Gold Nutrition, 226ers, Refix sau Powerbar. Important este să te uiți după standul Trisport.ro din zona de start, noi știm ce să îți recomandăm.

Ceasul tău Garmin

În 25 mai ai șansa să câștigi un ceas 𝐆𝐚𝐫𝐦𝐢𝐧 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐫𝐮𝐧𝐧𝐞𝐫 𝟗𝟔𝟓 – cel mai avansat ceas pentru triatlon și multisport – în cadrul DanubeMan by Club Sportiv Trichallenge Triatlon Calarasi, un eveniment susținut de Trisport.ro și Garmin Romania

Garmin Forerunner 965 este cea mai nouă variantă Forerunner pe care o recomandăm pentru cursa ta de triatlon. Acest smartwatch multisport este perfect pentru a-ți înregistra cursa.

Garmin Forerunner 965 oferă funcții avansate de monitorizare a performanței, inclusiv monitorizarea ritmului cardiac la încheietura mâinii, monitorizarea VO2 max și comuntă între sporturi la o singură apăsare, utilizând profilurile integrate pentru triatlon și îți arată timpul necesar pentru o recuperare eficientă după cursă.

Garmin Forerunner 965 măsoară parametrii esențiali de alergare, precum cadența, lungimea pasului, durata contactului cu solul și multe altele. Este foarte simplu să folosești tehnologia pentru a fi eficient în antrenamente sau curse și pentru a-ți îmbunătăți performanța.

De abia aștepăm să ne întâlnim în Călărași, pentru cele mai bune sfaturi, echipamente, colecții noi și promoții speciale prin care să celebrăm a doua ediție Danubeman Triatlon Călărași.

Nu uita să treci pe la cortul Trisport.ro, să te înscrii la tombola Garmin!